Hopp til verktøylinje
Title
Mærrapanna naturreservat
TagLine
Listing Categories
No data
Listing Location
No data

Mærrapanna er et naturreservat og et friområde med badeplass i Fredrikstad kommune i Østfold. Området ligger på sørsiden av Hankøsundet nær Fylkesvei 117 mellom Vikane og Slevik. Stedet har mye glatte svaberg av granitt, flotte klippeformasjoner, og variert vegetasjon. Ønsker du å benytte deg av kollektivtransport må du ta buss nr 302 til Vikane.

Området som utgjør badeplassen har en stor gress-slette, og lav vegetasjon av furu- og løvtrær ispedd ett og annet forvillet frukt-tre fra den gang området hadde flere husmannsplasser under gården Slevig Østre. Badestranden har langgrunn sand- og leirebunn på innsiden av området, og svabergsstrand på utsiden.

Parkering for området finnes ca. 600 meter fra badeplassen. Et fredet område med tett vegetasjon av barlind finnes langs adkomstveien ut dit. Det går tursti til den nærliggende, og nå landfaste Gjetøya, som også er friområde. Gjetøya var også en gang rom for en husmannsplass til tross for at det nærmest ikke finnes noe jord mellom svabergene. Øya gir fine fiskemuligheter, og kan vise etpar fine jettegryter. Bading er tillatt, men øya er ikke spesielt tilrettelagt for dette.

Mærrapanna naturreservat ble opprettet 21. juni 1996 [1], og utgjør et område på drøyt 96 dekar.

Teksten er hentet fra Wikipedia: Mærrapanna naturreservat, bilder av T. Schrøder.

Fasiliteter

Data not found.

Bilder

Vurderinger