Hopp til verktøylinje
Title
Nesparken
TagLine
Listing Categories
No data
Listing Location
No data

Nesparken er et populært friluftsområde rett utenfor Moss sentrum, rett ved Mosseelva og Vansjø. Parken har i dag tre badestrender og gangbro over Mosseelva i retning Tjukkemyr. Det finnes baner for putball, sandhåndball og sandvolleyball. Nesparken er totalt på 31 dekar, hvorav 28 dekar består av plener. Parken har 1396 meter med opparbeidet turvei.

Historie

Området ble gjort om fra beitemark til parkanlegg gjennom dugnadsarbeid på begynnelsen av 1950-tallet. Den offisielle åpningen fant sted den 16. mai 1954. Senere ble det i parken bygget blant annet restaurant, dansegulv, hoppbakke og friluftsteater, men flere av disse er borte i dag. Flerbrukshallen Mossehallen, som ble åpnet i 1970, ligger ved hovedinngangen til parken.

I området

I Nesparken ligger dessuten Moss Vandrerhjem, et bygg som også inkluderer Speidernes Hus i Moss. Rundhuset, som tidligere huset restauranten, er tilholdssted for Moss Kajakklubb i dag. Klubben leier ut kanoer og kajakker. Nesparken brukes flere ganger årlig som utendørs konsertarena.

Teksten er hentet fra Wikipedia: Nesparken. Bilde av Area1970.

Fasiliteter

Data not found.

Bilder

Vurderinger