Hopp til verktøylinje
Title
Sognsvann
TagLine
Listing Categories
Ferskvann
Listing Location
Oslo

Sognsvann ligger nord for Oslo, i Nordmarka. Sognsvannet er en populær badeplass med flotte turområder rundt. Den har blant annet sandstrand, fine gressletter og svaberg.Vannet ligger i et populært turområde, og ved selve vannet er det ypperlig for grilling, bading, strandvolleyball og annen lek og moro.  Det er bålplasser godkjent av brann- og redningsetaten, fire steder rundt vannet.

Ikke langt unna er det enkelte kulturminner som kan være verd et besøk – blant annet gruver og rester av malm etter utvinning av jern, samt «svenskemuren» reist av svenske krigsfanger på 1800-tallet. Stien rundt selve vannet er tilrettelagt for rullestolbrukere og forbeholdt gående og løpende, mens syklende henvises til å bruke hovedveien som ligger noe lengre unna selve vannet.

Sognsvann er for øvrig ideellt til trening og jogging; løypa er 3258 meter lang. Mange treningsklubber ol. pleier å løpe rundt Sognsvann, og blant annet finnes et ukentlig løp i sommerhalvåret – Sognsvann rundt, medsols. Også Oslo Triathlon – og mange andre populære aktiviteter både for idrettsutøvere, friluftsentusiaster og andre – arrangeres med utgangspunkt i Sognsvann. Om vinteren kan man gå på skøyter eller drive isfiske når forholdene tillater det.

Man kommer til Sognsvann ved å ta T-banelinje nr. 3, Sognsvannsbanen, fra sentrum og til endeholdeplassen Sognsvann.

Værmelding

Deler av teksten er hentet fra Sognsvann – Wikipedia.
Bilde 1-3 av Olivier Bruchez
Bilde 4-5 av Jiang Jiang

Fasiliteter

Aktiviteter
Badeflåte
Grillmulighet
Kiosk
Parkeringsplass
Tilrettelagt for bevegelseshemmede
Toalett

Bilder

Vurderinger